Jak przygotować potrawy z ryb łowionych w polskich rzekach i jeziorach, aby były smaczne i zdrowe? Jak często jeść ryby i dlaczego warto je włączyć do codziennej diety? Na te pytania odpowiedzą kucharze, których będzie można zobaczyć przy pracy, na pikniku NASZE ŁOWISKA.
Jak przygotować potrawy z ryb łowionych w polskich rzekach i jeziorach, aby były smaczne i zdrowe? Jak często jeść ryby i dlaczego warto je włączyć do codziennej diety? - na te pytania odpowiedzą kucharze, których będzie można zobaczyć przy pracy, na pikniku NASZE ŁOWISKA. Organizatorzy zapraszają dorosłych na degustacje zup oraz potraw z ryb, a dzieci na ciekawą zabawę do Strefy Wodnych Warsztatów.
NASZE ŁOWISKA to program dla wędkarzy prowadzony przez Wody Polskie, w ramach którego jedno zezwolenie uprawnia do wędkowanie przez cały rok na prawie 130 dostępnych obwodach i łowiskach w całej Polsce. Więcej informacji na temat programu: wody.gov.pl/nasze-lowiska
Piknik NASZE ŁOWISKA odbędzie się w sobotę 26 sierpnia, w godzinach 12.00 - 18.00, na Łasztowni w Szczecinie. Wstęp na imprezę jest bezpłatny.